RSS
archiv revue
Z ponorky vás zaručeně dostanou deskové hry. Oprašte staré a pořiďte i nové!
Věděli jste, že první desková hra se objevila už před více než 4 tisíci lety? A nebo to, že jsou deskové hry jedním z nejčastějších vánočních dárků? Ať už to víte či nevíte, všichni deskové hry milujeme. Jsou výborným společníkem, zaručenou formou zábavy a nesčetněkrát i únikem z ponorky, když je venku psí počasí, nebo zrovna řádí koronavirus.
City of Girls – kniha, která se skvěle čte
Přečtěte si v angličtině román ze čtyřicátých let 20. století, kdy byl New York město mládí, tanečnic, hereček, zábavy i sexuální svobody. Právě tam přichází mladá nezkušená dívka, kterou zrovna vyhodili ze školy.
Recenze: Kufr pana Lederera
Dospívání, první láska a druhá světová válka, která znamená odloučení. Přežijí dva mladí lidé útrapy válečných let, a pokud ano, podaří se jim pak opět najít jeden druhého?
Recenze: Kreslíme zvířata
Patříte i vy k obdivovatelům ilustrací v dětských knížkách? Rádi byste své výtvarné nadání povznesli na vyšší úroveň? Anebo jen potřebujte zaujmout své ratolesti, které se doma začínají nudit?
Jaro je tady, postarejte se o svou zahradu!
Na jaře se probouzejí naše zahrady a s nimi i my, jejich majitelé. Potřebujete inspiraci, jak zahradu vylepšit a vyšperkovat, nebo radu, jak postupovat při zahradničení? Vybrali jsme pro vás knihy o zahradě - okrasné i užitkové, určitě se vám některá z nich bude hodit!
Co dělat, když máte dlouhou chvíli
Nevíte, do čeho se pustit, máte špatnou náladu, jen se povalujete na gauči a střídáte programy v televizi s pocitem, že tam stejně nic není? Máme pro vás několik tipů, jak to změnit.
Exkluzivní rozhovor s autorkou knihy Můj tajný život Lucií Hříšnou
Vyzpovídali jsme autorku knihy, která se už delší dobu drží v našem žebříčku na předních příčkách. Milovnice vína, překrásného spodního prádla, vášnivá golfistka a nadšená cestovatelka o psaní knihy neuvažovala ani v nejtajnějších snech, přesto jí vydání knihy přihrál osud. Pod pseudonymem Lucie Hříšná vydala ve spolupráci s nakladatelstvím Fortuna Libri svou první knihu, kterou nazvala Můj tajný život.
Recenze: Hvězdné karty Lindy Goodman
Nových karet není nikdy dost a mne stále baví zkoušet nové a neobjevené autory. Když jsem tedy měla možnost vyzkoušet nový set z nakladatelství Synergie, neváhala jsem. Nalákalo mě především jméno Lindy Goodman, velmi slavné astroložky, od které jsem již několik knih četla.
Podlehněte kouzlu knižní zaklínačské ságy! V čem jsou knihy jiné než seriál?
Nový seriál od Netflixu Zaklínač (The Witcher) vyvolal vlnu zájmu o svět a příběhy zabijáka nestvůr Geralta z Rivie, který je známý také jako řezník z Blavikenu. Dílo polského spisovatele Andrzeje Sapkowského má mnoho fanoušků u nás i ve světě. Co vám knihy oproti adaptacím v podobě seriálu a her mohou nabídnout?
Soutěž o 3 výtisky knihy Tradinář
Blíží se Velikonoce a i když víme, že nebudou až tak tradiční jako jindy, přesto vám chceme udělat radost soutěží o knihu Tradinář, která získala ocenění Český Bestseller za rok 2019 v kategorii Cena čtenářů.
Prémiový obsah
číst více
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Vyhrajte rodinnou vstupenku do Dinoparku, kde můžete navštívit unikátní atrakce a nahlédnout do hluboké historie pravěku.
Prémiový obsah
číst více
Rok 1975. Temné lesy severního Michiganu. Podivný ústav pro choromyslné. Dívky, které se ztrácejí. Pokaždé to jsou drobné blondýnky se světlýma očima. Policisté, kteří se kvůli nim rozhodně nepřetrhnou. Zoufalí rodiče a jeden novinář, co se rozhodne odhalit pravdu za každou cenu.
Fascinující badatelská práce aneb Heydrich, jak jsme ho dosud neznali!